zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Признаха за безопасно месото и млякото от клонирани животниСред потребителите обаче настроенията срещу този тип продукти остава отрицателно.

10 януари 2007, здраве.bg

Месната и млечна продукция, получена в резултат на клонирането на животни е безопасна за употреба, съобщи в официален документ в своя интернесайт Федералното управление по въпросите за качеството на продуктите и медикаментите на САЩ.
Правителството на страната още през 2001 г. въведе забрана на продажба на тези продукти на вътрешния пазар, докато не бъдат проведени допълнителни изследвания.
Специалистите от федералното управление публикуваха вчера изявление, в което се казва, че новите продукти “фактически не се различават” от месото и млякото на останалите животни. Не са били открити никакви аномалии, които могат да предизвикат тревога за здравето на населението. Същевременно обаче производителите се задължават да посочват върху опаковките на своята продукция, че месото или млякото е от клонирани животни.
Тези изводи бяха посрещнати с неодобрение от организацията на потребителите, която обвинява правителството, че игнорира резултатите от научните изследвания, показващи опасностите от репродуктивната технология. Председателят на Федерацията на потребителите Карол Такер Форман посочва високата смъртност сред клонираните животни и промените, извършващи се в техния организъм. Според неговите думи оглавяваната от него федерация ще се обърне към компаниите-производителки и супермаркетите с призив да се откажат от реализацията на месото и млечните продукти от клонираните животни.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    изследвания    нормативи    
 

more news
rss
 
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.