zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Любовта към работата вреди на интимния живот



Любовта към работата вреди на интимния живот

Работохолизмът обхваща всички сектори на частния капитал, сочи изследване.

здраве.bg

Милиони високоплатени специалисти в целия свят рискуват да си изгубят семействата поради продължителния работен ден и огромното служебно натоварване, посочват авторите на изследване, публикувано в авторитетното списание Harvard Business Review.

Те твърдят, че феноменът, наричан от тях “екстремна работа”, заставя милиони хора на практика да се откажат от семейния живот, да забравят за общуването с родителите си и да не се занимават с възпитанието на децата си.

Приблизително 45% от високоплатените сътрудници на големите компании прекарват на работното си място приблизително 60, 70 и дори 100 часа седмично, получават 10-дневен отпуск само веднъж годишно и са готови да отложат сватба, тържество и даже погребение на близък, ако на работата по това време става нещо важно.

Подобен работен график нанася огромна вреда на семейния живот и това е логично, посочва се още в статията. 45% от анкетираните “екстремни работници” признават, че избраната от тях работа е несъвместима с пълноценния интимен живот. Не стоят по-добре нещата и с възпитанието на децата в семействата на преуспяващите кариеристи. Всички анкетирани признават, че техните деца твърде често гледат телевизия, хранят се неправилно и се държат лошо в училище.

Въпреки всички това, 80% от участниците в изследването не искат да се откажат от служебното си положение - те намират своята работа за нестандартна, стимулираща и даваща възможност за повече доходи, т.е. за повече свобода.

“Екстремната работа” става все по-често явление във всички сектори на икономиката, банковото дело, средствата за масова информация, развлекателната индустрия, медицината, правото и на практика във всички възможни сектори на частното предприемачество, отбелязват авторите.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    
 
more news
rss
 
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.