zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Откриха официално болница



Ще започне да функционира от 1 декември.

28 ноември 2006, news.bg
още новини от news.bg


Днес в София официално бе открита Болница "Токуда".
В приветствието си при откриването на лечебното заведение д-р Румен Панов, изпълнителен директор на болницата, каза, че "Токуда" е получила разрешение за лечебна дейност от Министерството на здравеопазването.
Изключително съм щастлив от възможността да присъствам на откриването на болница "Токуда" в София, каза на български език посланикът на Япония у нас Коичиро Фукуи.
Той пожела успех на болницата и на медицинския екип и сподели очакванията си заведението да се превърне в успешен пример, който да привлече и други японски инвестиции в България.
На откриването присъстваха министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и министърът на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, а екипът на болницата, както и всички гости, бяха поздравени от името на Симеон Сакскобургготски.
Министър Румен Овчаров посочи, че това е най-голямата инвестиция в българското здравеопазване за последните 17 години. Инвестирани са 140 милиона лева, а болницата осигурява 1000 нови работни места.
По думите на министъра болницата е най-високотехнологичната на територията на България и на Балканския полуостров.
На откриването на лечебното заведение освен политици присъстваха представители на чуждестранни мисии, лекари и гости.
Радостен съм да ви поздравя с откриването на "Токуда болница София", се казва в поздравително писмо на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски до д-р Торао Токуда и ръководството на болницата.
Симеон Сакскобургготски оценява избора за построяване на първата болница от веригата Tokushukai Medical Corporation извън Япония в България като признание за благоприятния инвестиционен климат в нашата страна, а намерението за превръщането й в логистичен и квалификационен център на корпорацията за Източна Европа и Африка - за високото ниво на подготовка на българските медицински кадри.
"Токуда" е уникална за България не само като отговор на нуждата на София от изградена по световните стандарти за качество болница...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.