zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Проф. Чирков строи своя болница в Поморие



Инвестицията е за над 20 млн. евро.

28 ноември 2006, дневник.bg
още новини от дневник.bg


Започна изграждането на Черноморска болница за активно лечение в Поморие, съобщиха в неделя от общината. Това ще е втората супермодерна частна лечебница след построяването на "Токуда" в София. Новото здравно заведение е собственост на проф. Александър Чирков и на Христо Барукчиев. Екипът на известния сърдечен хирург ще обслужва пациенти от Южна и Централна България, както и всички, които се нуждаят от лечение в кардиохирургията и по други диагнози.

Болницата ще бъде изградена на брега на морето върху 8 хил. кв.м в местността Кротирия. В нея ще има четири операционни зали, клиника за естетична хирургия, лаборатории за биохимични и физиологични изследвания. Инвестицията в проекта ще е над 20 млн. евро, предвижда се да се разкрият около 250 работни места. Главен инвеститор е фирма "Рола", която ще изгради в непосредствена близост до медицинския център хотелски комплекс с басейни.

Това е напълно частен проект, собственици сме аз и един приятел, потвърди проф. Чирков. Той обясни, че болницата ще бъде в стила на "Св. Екатерина", но уникалното в нея е това, че е на брега на морето. "Направихме проучване, видяхме какво липсва в България и решихме да отворим здравно заведение с модерен диагностичен блок, кардиология, гастроентерология и хирургия", допълни Чирков.

До нея ще има рехабилитационен център, който ще поеме грижата за пациентите, след като те бъдат изписани на третия или четвъртия ден. Чирков е поканил свои колеги - българи, които са се доказали в Европа и имат договори за работа с европейски здравни каси. Те ще обслужват и чужденците, които са на почивка по Черноморието. Чирков обясни, че проектът е от няколко години, но осъществяването му се е забавило заради липсата на средства. Когато се разбра, че България ще стане член на ЕС, се намериха инвеститори, обясни той. В момента собствениците водили преговори с няколко банки. Надявам се, че строежът ще завърши до една година, каза Чирков. Болницата ще работи и със здравната каса, така че осигурените ще...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.