zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Съвременният мъж страда от недостиг на сексуалност



Съвременният мъж страда от недостиг на сексуалност

Днешните мъже правят секс 2 пъти по-рядко. Проблемът не заобикаля и жените, твърдят специалисти.

здраве.bg

Резултатите от изследването, проведено от учени от Университета в Хамбург, показват, че съвременните представители на силния пол на възраст 30-40 години имат по-малко от половината от това количество връзки, които се имали мъжете от предходното поколение: “Преди 30 години младите мъже са се занимавали със секс средно 18-22 пъти всеки месец”.

Днес количеството на сексуалните контакти на мъжете на тази възраст рязко е спаднало, показва изследването, цитирано от BBC: нашият съвременник се интересува от интимната страна на живота от 4 до 10 пъти месечно.

Учените отдават този факт най-вече на стреса и депресията, които днес са част от всекидневието. “Често мъжете нямат време и сили за да се занимават със секс”, заявява Франк Зомер, ръководител на изследването. “Много от тях нямат постоянна спътница в живота, а запознанствата и ухажването са още едно занимание, за което измъченият от работа мъж няма сили”.

Значителна роля за понижения интерес към секса играят и проблемите със здравето, смятат немските специалисти. Лошата циркулация на кръвта и други заболявания, провокирани от заседналия начин на живот, по никакъв начин не способстват за пълноценен и разнообразен сексуален живот.

Те отбелязват, че и повечето съвременни жени, на които сексът е не по-малко необходим, страдат от подобни проблеми. Под въздействието на постоянния стрес и депресията те също по-трудно се решават на нови връзки.

На силния пол липсата или недостигът на секс оказват обаче по-тягостно въздействие, защото това противоречи на образа на успелия във всичко мъж. Жените като правило говорят по-откровено за своите сексуални проблеми и това им помага по-бързо да ги разрешат.

Експертите смятат, че независимо от намаляващия пуританизъм в обществото, понижаването на сексуалната енергия е трайна тенденция.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    изследвания    секс и здраве    психология    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.