zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалните фантазии помагат да се преодолее болката



Мислите, свързани със секса, са вид наркотик, с чиято помощ може да се победи и психическа и физическа болка, сочи изследване.

24 октомври 2006, здраве.bg

Ако страдате от главоболие, зъбни или менструални болка, не бързайте с обезболяващите! Пикантните еротични фантазии на сексуална тематика премахват болката не по-лошо от съвременните обезболяващи медикаментозни препарати, твърдят учени от Университета Джон Хопкинс (Johns Hopkins University) в САЩ.
Изследователите са установили, че еротичните фантазии действат като много добро обезболяващо средство. Това свое откритие те са направили след поредица от неврофизиологични изследвания, потвърдени и илюстрирани научно, сочи публикация в Psychology Today .
При един от експериментите участниците е трябвало да държат ръцете си колкото се може по дълго в ледена вода. Тези, които не са получили инструкции да си представят различни сексуални сцени, са успели да задържат ръцете си в ледената вода само 1-2 минути. Другата група участници са задържали ръцете си повече от 4 минути.
Специалистите смятат, че безусловно еротичните мисли оказват обезболяващо влияние, което и сега е пренебрегвано от стандартната медицина. “Разбира се, ние не съветваме никого да мисли само за секс. Придържането към златната среда си остава основно правило, но медицината може да извлече ползи от направеното откритие”, завършват авторите.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    aлтернативи    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.