zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

В САЩ създадоха напитка, изгаряща калориите18 октомври 2006, здраве.bg

Продуктът, известен все още само с научното му название епигалокатехин-3-галат (или EGGG), е създаден съвместно от компаниите Coca -Сola и Nestle. Той съдържа смес от кофеин, калций и екстрат от зелен чай. Напитката всъщност е стимулатор, който ускорява обмяната на веществата и способства за по-бързото изгаряне на енергията.

Според резултатите от изследванията, проведени от компанията Nestle в Университета в Лозана, здрав човек на възраст от 18 до 35 години може да изгори до 100 калории, изпивайки през деня около 350 г от напитката. Самата тя съдържа 5 калории.

Очаква се новата напитка да се появи в търговската мрежа още през ноември. Производителите й твърдят, че тя ще заеме своето място на развиващия се пазар на подобни напитки като питието с “отрицателни калории”. Тя ще се произвежда в 3 варианта: с вкус на зелен чай, ягоди и праскови.

Подобна напитка вече се произвежда от компания във Флорида. Тя повишава скоростта на метаболизма с 12% и според думите на самия производител “съществено увеличава изгарянето на калориите”. Продуктите с “отрицателни калории” са разновидност на енергийните напитки, които добиха популярност преди няколко години. Те са ориентирани най-вече към хора в млада и зряла възраст, които съзнателно се стремят към здравословен начин на живот.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 

more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.