zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексът като... универсално “лекарство”



Сексът като... универсално “лекарство”

Сексът, оказва се, може да подобри много вредни за здравето състояния.

здраве.bg

Сексът може да бъде наречен образно “уникалното лечебно средство”! И това никак няма да е преувеличено, дори в медицинския смисъл на тези думи, твърдят специалисти в статия, публикувана в New England Journal of Medicine.

Установено е, посочват те, че сексуално активните хора са по-дружелюбни и общителни, боледуват по-рядко и повече се радват на живота.

Сексът намалява и болката, защото при оргазъм забележимо се притъпяват болезнените усещания. Ендорфините в кръвта наподобяват действието на морфина. Мигрената и главоболието може дълго време да не се появят, а предменструалните болки практически изчезват. Повишава се имунитетът.

Американските учени твърдят и че сексът предпазва от простудни заболявания или намалява тяхната продълителност. В кръвта на хората, занимаващи се със секс 2-3 пъти седмично, има повече антитела на имуноглобулина от група А, които предпазват от хрема и други инфекции и спомагат за бързото заздравяване на раните.

Любовните игри имат пряко отношение и към теглото, т.е. към отслабването. За 30 минути активен секс се изгарят около 350 килокалории, което се равнява на 40 минути бягане. А напрягането на стомашната мускулатура по време на сексуален контакт заменя 15 минути специални упражнения за изгаряне на мазнините.

Женският хормон естроген, който се изтласква в кръвта, подобрява способността на клетките към регенерация, способства за образуването на колаген. Кожата става по-еластична, без бръчки. Изследванията показват, че жените, занимаващи се със секс дори само веднъж седмично, имат повече естроген в кръвта, отколкото “въздържателките”.

Високото съдържание на естроген в кръвта възпрепятства и възникването на целулит, тъй като стимулира непрекъснатата работа на лимфотичните възли, твърдят още авторите на публикацията. Хормоните користол и адреналин циркулират по-често в кръвта на хората, занимаващи се активно със секс. Енергията, която се произвежда от половите органи, стимулира хипофизата и епифизата на главния...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    aлтернативи    психология    
 
more news
rss
 
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.