zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Ние и нашите предразсъдъци



Ние и нашите предразсъдъци

здраве.bg

... от тъмни сили е възникнала от т.н. днес “критични дни”. По съществувалите тогава убеждения е невъзможно да губиш кръв няколко дни и да не умреш. Плодовете на този предрасъдък съществуват дори и в нашето съвремие - на жените в менструация например често се забранява да посещават Божия храм.

Борбата с предразсъдъците е много трудна, особено с чуждите. Но никой не ви пречи да вникнете в собствените си или да се опитате да разберете мотивите, които създават все нови и нови.

Как може да се разпознае предразсъдъкът?

• Базовите предразсъдъци достигат до нас в готов вид от чуждата уста - “всички мъже са егоисти”, “ревнува, значи обича”. Ако не искате да потърсите контрааргументи, радвайте се, че имате готов предразсъдък.

• По-голямата част от предразсъдъците се отличават със своята склонност да обобщават. При тях не може да има изключения - всички адвокати без изключение лъжат, а всички жени-блондинки са глупави.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.