zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Сексуалността се определя от цвета на косата



Първенството държат червенокосите, а не блондинките, твърди немско изследване.

23 август 2006, здраве.bg

Професорът-сексолог от Хамбург – Вернер Хабермейл е провел интересно изследване. Той се опитал да изясни как сексуалността на жената зависи от цвета на косата й.
От проучването станало ясно, че блондинките, независимо от факта, че са смятани за най-привлекателни, са едва ли не на последно място.
“Сексуалният живот на червенокосите жени е отчетливо по-активен, отколкото на жените с друг цвят на косата. Рижите като цяло имат повече партньори и се занимават със секс много по-често, отколкото блондинките или брюнетките. Дамите с огнени коси потвърждават огнената си репутация”, отбелязва специалистът.
Хабермейл добавя, че жените, които боядисват косата си в риж цвят, сигнализират, че търсят партньор. “Дори и жените, които отдавна имат стабилна връзка, по косвен начин съобщават на партньора си, че не се чувстват особено щастливи, когато боядисат косата си в червени нюанси. Те просто “викат”, че търсят някой по-добър.”
Психологът Кристин Бауманс казва, че червенокосите всъщност по нищо не се отличават от другите жени, с изключение на това, че “рижият цвят отговаря за страстта и когато мъжът види червенокоса дама той смята, че тя няма да се “прави на интересна”, а направо ще премине към сексуални отношения.”

 
добави в:
 
Още по темите:
изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.