zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Всяка девета жена предпочита домакинската работа пред секса



Съвременната жена не е толкова по-различна в отношението си към секса, колкото изглежда, твърди изследване.

26 юли 2006, здраве.bg

Тези, които приемат за чиста монета това, което виждат по телевизията или четет в списанията, могат да си простят наивните представи за това, че всички наоколо получават повече удоволствие от секса, отколкото самите те.
Според традиционното вече схващане, сексуалната революция през 60-те години и контрацептивите са дали началото на поколения от свободни и разкрепостени жени, които са напълно различни от патриархалната жена.
Оказва се, че това е мит. Според резултатите от направеното проучване, половината от жените не са доволни от своя полов живот. Проучването, в което са участвали 1941 жени, е проведено по поръчка на компанията Zestra, която произвежда едноименното масажно масло, повишаващо сексуалното удовлетворение при жените, съобщи Би Би Си.
11% от анкетираните са заявили, че редовно се занимават със секс във време, когато в действителност не искат това, а всяка 12 жена е признала, че често симулира оргазъм. Всяка девета пък смята секса за “домашно задължение” и “дейност, носеща наслада само на мъжете”.
Марсел д`Аржи Смит, писателка, телевизионна водеща и бивш редактор на списание Cosmopolitan отбелязва:”Хората са склонни да смятат, че околните имат по-наситен сексуален живот, ако, разбира се, не сте влюбени. Много е тъжно, че има двойки, които живеят заедно и се харесват, но техният сексуален живот е ужасен”.
Въпреки, че младите жени се занимават по-често със секс, тяхното ниво на удовлетворение като цяло е значително по-ниско, отколкото при представителките на нежния пол в по-напреднала възраст, твърди още изследването.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.