zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Силиконът отново излиза на модаДанните са вреда от него са противоречиви и все още се смята за недостатъчни.

25 юли 2006, здраве.bg

... жлези. Единствената причина, поради която на хирурзите все още се разрешавало възстановяване на гърдите с помощта на силикон, били операциите по отстраняване на злокачествени образувания.
Въпреки забраната, “силиконовият бум” продължава да набира скорост, като неговият център се премества от САЩ в страните на Южна Америка, където броят на жените, на които е била направена операция за увеличаване размера на гърдите, нарастнал 4 пъти.
Нова революция в историята на силиконовите имплантанти става през 1999 г., когато Институтът по медицина в САЩ неочаквано за мнозина обявява всички данни за опасността от силиконовите протези за “недостатъчно обосновани”.
Така в продажба се появяват импланти, рекламирани като “свръхздрави”, защото са произведени от по-плътен силикон. Редица компании обявяват своите протези за безопасни. В крайна сметка и Американското управление за лекарствата и хранителните продукти (FDA) е принудено да преразгледа и в крайна сметка да премахне действащите ограничения.
Днес споровете за това дали силиконовите имплантанти са вредни или не продължават, а прогнозите за тяхната бъдеща съдба са все още противоречиви. Във всички случаи обаче приз последните няколко години силиконът отново става популярен в пластичната хирургия.(a)

 
добави в:
 
Още по темите:
психология    любопитно    
 

more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.