zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Мъжете: както ядат, така и обичат...



Мъжете: както ядат, така и обичат...

Къде всъщност един мъж прави връзката между любовта и храната и има ли въобще универсален модел.

здраве.bg

Наистина ли любовта на мъжа минава през стомаха... Може би пък наистина е така, поне при някои. А може и при някои от жените да е така!? Западни психолози наскоро дефинираха няколко основни типа мъже именно според проявяваната от тях склонност и предпочитания към една или друга храна, а и към яденето изобщо. Това без съмнение издава различни черти от характера, твърдят те. Например:

Чревоугодникът
Това е човек, който постоянно се вълнува от мисълта за ядене. В любовта той реагира по същия начин - нищо не трябва да го отклонява от процеса на насищане, а наситил се, предпочита спокойствието.

Изтънченият
За него яденето е забележително събитие с нежна музика, цветя, красиво подредена маса, изискани ястия. Такова е и отношението му към жените - също цветя, музика и изискване дамата да бъде задължително във “форма” - тоалет, прическа, парфюм.

Придирчивият
Придържа се към принципа “Да се яде, за да се живее, а не да се живее, за да се яде”. Такъв е и в леглото: уморен, равнодушен, преситен, с големи претенции.

Скучният
Няма да опита ястие, което не познава или не е пробвал преди. Към изобретателността на кулинарите се отнася с подозрение и няма да се докосне до нищо екзотично. В секса трудно може да се развълнува по същите причини - той е лишен от фантазия, а към разкрепостеността се отнася отрицателно.

Веселякът
Девизът “Когато ям, съм глух и ням” не се отнася за него - по време на ядене той повече говори, отколкото яде. Храненето без компания го кара да унива. Такъв е и в любовта - невзискателен, но многословен.

Инатът
Към храната не е взискателен, но има няколко пристрастия, към които се стреми постоянно. В живота той е без особени претенции. “Каквото повикало, такова се обадило” е неговият принцип. Затова не изисквайте от него повече от това, което вие самите правите.

Лакомникът
Не обича печено месо и супи, но затова пък е любител на сладките неща. Умее красиво да ухажва, грижовен и любезен...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.