zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Гел срещу импотентност се очаква да бъде новия конкурент на “Виагра”



Той ще се продава по аптеките без рецепта.

10 юли 2006, здраве.bg

Отначало се използваха билки, после таблетки, а сега вече се очаква на пазара да излезе и първия гел за борба в еректилната дисфункция.

Според предварителните данни, новият гел ще стане първото лекарство за борба с импотенцията, което ще се нанася направо върху пениса и ще се продава без рецепта.

Засега обаче той все още е във фаза на тестване и е известен с названието MED2002.

Гелът се разработва от британската компания Futura Medical в сътрудничество с GlaxoSmithKline.

Гелът е създаден на основата на глицерилтринитрата (GNT) - съдоразширяващо средство, което повече от 40 години се използва за лечението на ангина. Той предизвиква разширяване на артериите и осигурява повишен приток на кръв.

“Виаграта” първоначално също бе разработвана като медикамент срещу сърдечно-съдови заболявания, но по време на клиничните изпитания бяха установени странични ефекти, които доведоха до “пренасочване” на продукта към еректилната дисфункция.

От момента на появата на “Виагра” на пазара през 1998 година рецепта са получили 23 млн мъже. Колко още са закупили продукта без да са имали рецепта за това или от черния пазар, статистиката не е в състояние да каже.

Гелът MED2002, който ще се продава без рецепта, ще позволи да се избегнат смущаващите консултации “на 4 очи” и затова се очаква да обхване много по-широк диапазон от мъже.

За трите клинични изпитания на MED2002 (първото ще започне в края на тази година) ще бъдат поканени 1500 мъже. Целта е да се съберат данни за безопасността и ефективността на гела, за да може през 2008 г. медикаментът да излезе на пазара.

Предвидено е да се проведат клинични изпитвания и за действието на препарата при жените, тъй като е ясно, че той ще въздейства и на техния организъм предвид начина му на приложение.

Джеймс Бардър, президент на Futura Medical твърди, че цената на новия продукт ще се равнява на цените на другите...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
изследвания    секс и здраве    лекарства    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.