zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Болното гърло не е типично само за зимата заболяванеБолното гърло не е типично само за зимата заболяване

Таблетките за смучене облекчават симптомите на кашлицата.

или как да се храним, когато болките не искат да отминат.

здраве.bg

... смес се прочисти гърлото. В домашни условия може да се приготви и йоден разтвор - 3-4 капки йод и хлебна сода на върха на ножа се разтварят в 1 ч.ч. топла вода.

Лекарите не препоръчват инхалации с много гореща вода, защото горещата пара предизвиква рефлекторно свиване на глътката. Приготвеният разтвор трябва да е с температура най-много 85-90 градуса, а продължителността на инхалацията – да не трябва да превишава 5-7 минути.

Всички популярни препарати от типа на “Стрепсилс”, “Неоангин”, “Септолет” оказват голяма помощ при настинка. Лекарите ги прилагат като допълнителна терапия и все по-често ги въвеждат в схемите на плановото лечение.

Не трябва да се пренебрегва и народната медицина. Отдавна е известно облекчаващото действие на сока от лук. По-късно учените успяват да обяснят целебните свойства на лука - в него се съдържа голямо количество фитонциди, които притежават антибактериални свойства. Затова се препоръчва при болно гърло да се пие по 1 ч.л. сок от лук 3-4 пъти дневно. Полезни са и варени картофи (с кората), които се смачкват на пюре и се използват като компрес не по-малко от 30-40 минути.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    лекарства    
 

more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.