zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Злоупотреби в столична болница нищят експерти в Столична община



9 юни 2006, Агенция Фокус

На интересни сигнали за злоупотреби в една от столичните многопрофилни болници за активно лечение (МБАЛ) са се натъкнали проверяващите, извършващи ревизия на Столичния медицински холдинг (СМХ). Това заяви в интервю за Агенция "Фокус" зам.-кметът на Столична община Цветан Цветанов. Преди две седмици кметът на София Бойко Борисов разпореди проверка на холдинга. Цветанов не пожела да уточни за коя от болниците става въпрос, но обясни, че материалите по случая са предадени на експерт, привлечен по граждански договор и вече тече работа по изясняване на сигналите. Попитан, дали има сигнали за нередности в V МБАЛ, за чиято директорка се говори, че е в близки отношения с отстранената шефка на Столичния медицински холдинг Татяна Василева, Цветанов заяви: „И тази болница ще бъде проверена”.
„Ревизията обаче ще бъде доста тежка и продължителна. И пак казвам, че, за да направиш една проверка, трябва да имаш волята да я направиш и да имаш достатъчно предварителна оперативна информация относно състоянието на дадените болници и евентуалните злоупотреби, които са направени”, каза още зам.-кметът.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    
 

more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.