zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Аналог на виаграта за жени набира скорост



Жените, които го използват, правят секс 4 пъти по-често, показва статистиката.

6 юни 2006, здраве.bg

Използвайки специален пластир, наричан условно “женска виагра”, жените в периода на менопаузата започнаха да се занимават по-често със секс, отколкото мъжете на същата възраст.
Това показаха данните от ново изследване на учени от Университета на Калифорния в Лос Анжелис (University of California, Los Angeles). Според резултатите от него, жените, които прилагат новия пластир, се занимават със секс 4 пъти по-често, отколкото тези, които не го използват.
При тях се наблюдава силна възбуда, изразено удовлетворение и оргазъм, а като резултат – повишено самочувствие и намаляване на стреса.
Watson Inc., съвместно с Procter & Gamble, произвеждат пластирът, съдържащ тестостерон. Той носи името Intrinsa и първоначално е бил използван само от жените в менопауза. Днес той вече е доказал своята ефективност в различните случаи на намалено либидо при жените, независимо от възрастта и причината.
Слабият интерес към секса и недостатъчната удовлетвореност от него при жените най-често са обусловени от намаленото ниво на тестостерон и днес представляват сериозен здравен проблем.
Въпреки че тестостеронът е основно мъжки полов хормон, експертите смятат, че неговата макар и по-малка концентрация в женския организъм отговаря за пълноценния сексуален живот.
Същевременно специалистите не препоръчват приемането на таблетки с тестостерон, защото това доказано води до увеличаване на окосмяването, нарушения на функциите на черния дроб и т.н.
За възможна алтернатива някои смятат кремовете, съдържащи този хормон, които се втриват в кожата от вътрешната страна на бедрата, но тяхната ефективност не е достатъчно добре изучена.
В американското изследване са участвали жени на средна възраст 54 години, които не са били доволни от своя сексуален живот - в частност са се оплаквали от липса на желание и влечение. След залепване на пластира те са водили дневник с описание на своите физически и психически усещания и са отговаряли на специални анкети.
Данните показват, че пластирът е подобрил значително...

 
добави в:
 
Още по темите:
лекарства    aлтернативи    секс и здраве    изследвания    любопитно    
 
more news
rss
 
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.