zdrave.bg
Аутизъм
»лечение
лечениеРанната диагноза и лечение помага на малките деца с аутизъм да развият пълния си потенциал. Основната задача на лечението е да подобри способността на детето да се развива и живее пълноценно.

Аутизмът може да се прояви с различна комбинация от симптоми, изразени в различна степен. Освен това симптомите и поведението на аутиста се променят често във времето. Ето защо стратегиите на лечение зависят от индивидуалните нужди и възможностите на неговото семейство.

В общи линии децата с аутизъм се повлияват най-добре от високо специализирано лечение, съобразено с индивидуалните им нужди и потребности. Успешният лечебен план трябва да включва помощ за родителите и подобряване на комуникационните, социалните, поведенческите, адаптивните и познавателните умения на детето.

Педиатрите препоръчват няколко стратегии за лечение на състоянието:

• Поведенческо обучение. Децата се научават да се грижат сами за себе си и придобиват социални умения, които им помагат в комуникацията и поведението спрямо други хора.
• Специализирано лечение. То включва лечение на разстройствата в говора, във физическото развитие и в процеса на труда. Тези терапевтични методи са важна част от цялостното лечение на аутизма. Говорната терапия помага на детето да подобри езиковите и социалните си умения, за да комуникира по-добре с останалия свят. Трудовата и физиотерапията подобряват координационните и двигателните умения. Трудовата терапия може също да помогне на децата с аутизъм да се научат да използват по-съвършено своите сетива (зрение, слух, допир и мирис).
• Лекарства. Медикаментите най-често се използват в лечението на произлизащи от аутизма здравни състояния и проблеми като депресия, мания, хиперактивност и др.
• Подкрепа от обществото и обучение на родителите.

Много хора с аутизъм страдат от проблеми със съня. При наличието на такива проблеми се препоръчва установяването на определен график на заспиване и точното му спазване.
Медикаментозното лечение трябва да бъде...следва: общ преглед

 
изпишете търсеното на латиница
rss
 
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Одобрявате ли въвеждането на т.нар. данък вредни храни?
  •  Да, напълно - така трябва! Това е правилният път за ограничаване на наистина вредните храни.
  •  Поначало замисълът е добър, но конкретната концепция и предложеният начин на прилагане ме карат да се колебая.
  •  Пълна глупост! Просто още един опит да се измисли нов данък, с който да се пълни хазната.