zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина



20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

Смехът е един от най-лесните начини да засилим имунитета си.

Вместо да посягаме към ваксините можем да засилим имунната си система с няколко здравословни навика.

24 септември 2014, здраве.bg

... интензивност. Претоварванията може да са вредни, защото, макар и временно, имунната ни система ще бъде изложена на повишен риск.

6. Добре е да приемаме хранителни добавки, специално насочени към здравето и на дихателната система.

7. Трябва да вземем мерки за ограничаване на излагането ни на химични вещества, увреждащи имунната система – като тези в препаратите за пране, козметиката и парфюмерията. Изкуствените аромати в повечето такива продукти не само вредят на имунитета, но причиняват увреда и на черния дроб.

8. Важно е да ограничим приема и на всички медикаменти, които можем безопасно да спрем. Това обаче трябва да стане след консултация и под надзора на специалист, тъй като спирането на важни за здравето медикаменти също може да е опасно. Повечето лекарства в някаква степен потискат имунната система, функционирането на черния дроб, на бъбреците и дори репродуктивните ни функции.

9. От полза е и да ядем повече храни, богати на силни подправки - къри, куркума, джинджифил, кориандър, розмарин, мащерка, карамфил, индийско орехче. Тези подправки не само стимулират функционирането на имунната система, но и придават страхотен вкус на храната.

10. Да коригираме диетата си, като я освободим от някои храни. Ако ядем много сирена и пием мляко с консерванти, е добре да ограничим тези си навици поне през сезона на настинките и грипа. При много хора млечните продукти са сред причините за запушване на синусите, а дишането през устата ни прави по-уязвими на вирусите.

11. Добре е да приемаме достатъчно минерали, особено цинк. Цинкът и селенът са особено важни за функционирането на имунитета. Цинкът е особено добре познат с действието си срещу много видове вируси. Един от най-добрите начини да подобрим приема на минерали е да започнем да консумираме вместо трапезна (каменна) сол морска или сол, допълнително обогатена с минерали.

12. Да...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
6 неочаквано полезни навика
Казвали ли сте си “От утре ставам нов човек!”... , но после нещо не се е получавало...
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.