zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина



20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

Смехът е един от най-лесните начини да засилим имунитета си.

Вместо да посягаме към ваксините можем да засилим имунната си система с няколко здравословни навика.

24 септември 2014, здраве.bg

Имунитетът и кога ваксините са необходими за неговото засилване са основна тема с разнопосочни, понякога изключващи се, мнения. Споровете особено се засилват с идването на всяка есен - сезонът на голямото ваксиниране срещу грип, съпроводено с безкрайните призиви от много лекари, фармацевти и телевизионни реклами. Дори вълна от вина започва да се излива върху онези от нас, които отказват да се ваксинират, Причината - че по някакъв начин така причиняваме по-лесното разпространение на вирусите дори сред ваксинираните.

От друга страна обаче остава факт: някои от най-здравите хора между нас са онези, които въпреки всичко не се ваксинират. Ключът е един – грижа за имунната ни система.

Нека оставим настрана споровете за и против ваксините. Във всички случаи е важно да намерим начини за стимулиране на имунитета си и да се предпазим от грипа и настинките без да прибягваме до „коктейла” от живак, формалдехид, алуминий и мононатриев глутамат, които са част от съставките на ваксините - според данните на американския Център за контрол и превенция на заболяванията.

Предлагаме ви цели 20 начина да стимулираме имунната си система без да прибягваме до ваксините:

1. Всеки ден да приемаме хранителна добавка с витамин D.

2. Да си набавяме възможно най-много слънчева светлина – особено в мрачните месеци на зимата. Дори слънцето да огрява само лицето ни, това помага за производството на витамин D в тялото.

3. Да пием имуностимулиращи препарати, най-добре с преобладаващо количество натурални съставки – екстракти, витамини и минерали.

4. Да използваме висококачествен филтър за въздуха в дома си, за да пречистваме бактериите и спорите, които могат да се завъдят там.

5. Да правим редовни упражнения, за да стимулираме кръвообращението и силата на имунната система. Тези упражнения трябва да се правят често, но да са с умерена...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.