zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина20 начина да стимулираме имунитета си без ваксина

Смехът е един от най-лесните начини да засилим имунитета си.

Вместо да посягаме към ваксините можем да засилим имунната си система с няколко здравословни навика.

24 септември 2014, здраве.bg

Имунитетът и кога ваксините са необходими за неговото засилване са основна тема с разнопосочни, понякога изключващи се, мнения. Споровете особено се засилват с идването на всяка есен - сезонът на голямото ваксиниране срещу грип, съпроводено с безкрайните призиви от много лекари, фармацевти и телевизионни реклами. Дори вълна от вина започва да се излива върху онези от нас, които отказват да се ваксинират, Причината - че по някакъв начин така причиняваме по-лесното разпространение на вирусите дори сред ваксинираните.

От друга страна обаче остава факт: някои от най-здравите хора между нас са онези, които въпреки всичко не се ваксинират. Ключът е един – грижа за имунната ни система.

Нека оставим настрана споровете за и против ваксините. Във всички случаи е важно да намерим начини за стимулиране на имунитета си и да се предпазим от грипа и настинките без да прибягваме до „коктейла” от живак, формалдехид, алуминий и мононатриев глутамат, които са част от съставките на ваксините - според данните на американския Център за контрол и превенция на заболяванията.

Предлагаме ви цели 20 начина да стимулираме имунната си система без да прибягваме до ваксините:

1. Всеки ден да приемаме хранителна добавка с витамин D.

2. Да си набавяме възможно най-много слънчева светлина – особено в мрачните месеци на зимата. Дори слънцето да огрява само лицето ни, това помага за производството на витамин D в тялото.

3. Да пием имуностимулиращи препарати, най-добре с преобладаващо количество натурални съставки – екстракти, витамини и минерали.

4. Да използваме висококачествен филтър за въздуха в дома си, за да пречистваме бактериите и спорите, които могат да се завъдят там.

5. Да правим редовни упражнения, за да стимулираме кръвообращението и силата на имунната система. Тези упражнения трябва да се правят често, но да са с умерена...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.