zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Във всяка връзка умението да разговаряме е много важно



Във всяка връзка умението да разговаряме е много важно

Комуникацията между партньорите е определяща за здравината на една връзка.

18 декември 2012, здраве.bg

... или да си изясним, ако имаме някакви съмнения, за да сме сигурни, че няма да възникнат недоразумения или погрешни интерпретации от нито една от страните.

Как да се научим да общуваме по-добре

Във всяка връзка има моменти, наситени с проблеми или различия, които могат да доведат до обтегнати отношения и липса или недостиг на комуникация. Винаги имаме шанс да подобрим взаимоотношенията си с помощта на по-ефективно общуване и с действия, които да покажат на другия, че ни е грижа за него. Има много начини, по които да опитаме да подобрим качеството на комуникацията с хората в живота си, особено с най-близките, които играят важна роля в него.

Първото и най-важно нещо, което трябва да направим, за да подобрим комуникацията, е да се запитаме кои са конфликтните въпроси, които водят до спорове и отдръпване. След това трябва да разберем защо тези конфликти възникват и да се опитаме да избягваме подобни разговори или ситуации, които ги предизвикат.

След това трябва да определим темите, които правят човека до нас щастлив. И да окуражим общуването ни в тази насока. Дискусиите, които могат да разочароват или натъжат другия трябва да се избягват, доколкото това е възможно. Ако не можем изцяло да ги заобикаляме, трябва да опитаме да изкажем нещата по такъв начин, по който едновременно да обясним гледната си точка, но няма да нараним събеседника си.

Комуникацията е много важна част от всяка връзка, без която любовта, привързаността и близостта между двама души са непълни. От нас зависи как да общуваме с хората в живота си и как да им показваме, че ни е грижа за тях, че ги обичаме и че са специални.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
психология    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.