zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Във всяка връзка умението да разговаряме е много важно



Във всяка връзка умението да разговаряме е много важно

Комуникацията между партньорите е определяща за здравината на една връзка.

18 декември 2012, здраве.bg

Начинът, по който общуваме с другите и изразяваме чувствата, мислите, гледните точки и мненията си, или накратко това, което наричаме комуникация, е същината на отношението ни с останалия свят. Всяка връзка също има нужда от добра комуникация, за да оцелее. Ние хората не можем да живеем без да говорим, да взаимодействаме и да се изразяваме пред тези, които обичаме, пред роднините си, а и пред обществото като цяло.

Комуникацията ни позволява да споделяме интересите и притесненията си, да се подкрепяме взаимно, а това стои в самата основа на всяка връзка. Няма смисъл от връзката между двама души, били те родител и дете или съпруг и съпруга, ако не могат да споделят един с друг как се чувстват и какво си мислят чрез думи, сигнали, писма и други подобни посредници на комуникацията. Хората, които са ни близки, като семейството и приятелите, са тези, с които комуникираме най-много.

Добрата комуникация и умението на двама души да общуват помежду си са много важни, защото формират душата на връзката им.

Големите спорове и кавги се случват обикновено именно защото хората не комуникират или защото общуването им е грубо и враждебно. Възможно е единият да каже нещо, което другият да интерпретира погрешно, а това лесно води до недоразумения и взаимни обвинения.

За да проработи една връзка, двете страни в нея трябва да комуникират, да се обичат и уважават взаимно.

Малките жестове

Във всяка връзка малките жестове и милите думи са нещо много важно. Да поздравим съпруга или съпругата си с добро утро след като сме се събудили или да отговорим на родителите или близките си веднага щом ни зададат въпрос не е трудно, а всъщност е нещото, което може да промени изцяло взаимоотношенията ни в по-добра насока без дори да го осъзнаваме. Ако взимаме под внимание какво хората имат да ни кажат и отделим една минута от натоварения си график, за да им отдадем заслуженото внимание и уважение, това може да заздрави връзката ни.

Да споделяме истинските си чувства

Много...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
психология    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.