zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Защо след отслабване отново дебелеем



Защо след отслабване отново дебелеем

3 причини за това излишните килограми да се възвръщат след толкова усилия за отслабване.

30 октомври 2012, здраве.bg

... омаловажават хората, които успешно са отслабнали. Винаги ще се намери кой да ни каже, че ще качим обратно свалените килограми, че не сме отслабнали по правилния начин или че вече не сме толкова забавни, защото не си поръчваме бира и картофки в кръчмата.

Може и да осъзнаваме, че тези коментари са породени от несигурността на човека срещу нас, че някои хора просто обичат да омаловажават другите, вместо да приемат съвети от някой, който е успял да постигне успех, но на емоционално ниво те стават причина за неуспеха ни в поддържането на новото тегло. Защо ли? Защото допринасят за силата на вече обсъждания феномен на мошеника и могат да доведат до стартирането на порочен кръг от съмнения, в който да се въртим.

• Решението: Ако приятелите ни са с наднормено тегло или не се интересуват от фитнес и упражнения, вероятно в един момент и ние ще се почувстваме така. Ако един ден изберем да променим това, можем да се изправим пред предизвикателството да съчетаем новия си начин на живот с приятелите си (които не са се променили) и изборът може би ще бъде да ограничим времето, прекарвано с тях. Много по-вероятно е успешно да променим тялото си и да поддържаме тази промяна, когато общуваме повече с хора, които също ценят добрата физическа форма на своите тела.

Храненето има голяма роля в поддържането на добрата форма на тялото ни и е центърът около почти всяко социално събитие. Ако приятелите ни постоянно ядат пържени храни, когато се събираме с тях, ще ни е ужасно трудно винаги да се ограничаваме със салати в тяхно присъствие.

В някакъв момент трябва да направим своя избор. Някои хора ще разберат и уважат усилията, които влагаме, за да променим тялото си, и ще ни подкрепят, за да поддържаме новия си начин на живот. Други ще ни се подиграват и ще се опитат да ни изкушават със старите вредни навици. На този етап ще разберем кои в действителност са истинските ни приятели.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хранене и диети    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.