zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да се погрижим за собствената си красота у дома



Да се погрижим за собствената си красота у дома

5-те най-добри домашни продукта за красота - за здрава и блестяща кожа и коса.

25 октомври 2012, здраве.bg

... и си измиваме лицето с нея. Кожата веднага ще придобие свеж и красив блясък. Този продукт помага и за премахване на петна. За оптимални резултати трябва да се използва редовно.

Домашно приготвена розова вода за тонизиране

Ползите от розовата вода за кожата едва ли са тайна за някого. Всички знаем, че тя е чудесен тоник за всякакъв тип кожа и има освежаващо действие. Редовното използване на този продукт кара кожата буквално да заблести от красота. Можем да си приготвим розова вода и вкъщи –взимаме няколко розови цвета и отделяме венчелистчетата им, прокарваме игла с конец през всички листенца и ги пускаме в буркан с вода. Тази получена чиста розова вода може да се добавя към други домашни козметични продукти, които приготвяме или да се използва самостоятелно като тоник. Кожата ни ще ни бъде благодарна за този натурален и органичен метод за поддържането й.

Балсам за коса от хибискус

Цветчетата на хибискуса са отличен балсам за всеки тип коса. Този домашен балсам се приготвя като блендираме няколко цветчета с миксера и добавим малко вода. Сместа се нанася върху чиста и влажна коса, оставя се да постои половин час, след което се изплаква само с вода. Щом косата е почти суха, разресваме с гребен, защото може да има остатъци от цветчетата. Този домашен балсам прави косата много мека и блестяща. За най-добри резултати трябва да го използваме всяка седмица.

Тези домашни продукти за красота, както може да се види, не изискват много средства за набавянето им, а имат забележителен ефект върху кожата и косата. Наистина изискват малко повече време и усилия, но резултатите наистина си заслужават.

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    хигиена    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.