zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Да се погрижим за собствената си красота у дома



Да се погрижим за собствената си красота у дома

5-те най-добри домашни продукта за красота - за здрава и блестяща кожа и коса.

25 октомври 2012, здраве.bg

Когато става въпрос за грижа за красотата, нищо не е по-добро от домашно приготвените козметични продукти. На първо място знаем точно какво има в тях. Освен това те са евтини и лесни за приготвяне, а в същото време не отстъпват по ефект на някои от най-скъпите козметични продукти. Ако искаме да си приготвим ефективни и добри домашни продукти за красота, ето няколко идеи, с които да започнем.

Красота за сухата кожа

Ако напоследък кожата ни е по-суха от обикновено и никакъв овлажнител не ни помага да възвърнем хидратирания й и здрав вид, значи е време да се обърнем за помощ към съдържанието на кухненския шкаф. Взимаме една пълна супена лъжица млечна сметана и разбъркваме в нея 4-5 капки лимонов сок. Можем да добавим и щипка куркума - за да предпазим кожата си и от инфекции. Нежно втриваме получената смес по кожата на лицето и тялото и оставяме да попие 15-20 минути, след което изплакваме с вода. Можем да ползваме гъба или изтривалка за баня, с която внимателно да изтъркаме по-твърдите части на кожата като лактите и колената например.

Домашен лосион за омекотяване на кожата на ръцете

През целия ден правим с ръцете си какво ли не, а вечер не обръщаме особено внимание на грижите за тях. В резултат на това ръцете стават сухи, съсухрени1 без блясък. Ако наистина искаме да ги поддържаме меки и красиви, трябва да започнем да им обръщаме повече внимание, всяка вечер.

След като ги измием, нанасяме домашно приготвен лосион с глицерин, розова вода и лимонов сок. Трите съставки се смесват в равни количества, а полученият лосион може да се съхранява в стъклена бутилка, като преди употреба трябва да се разклаща добре. Нежно втриваме сместа върху цялата длан и пръстите и оставяме кожата да поеме лосиона през цялата нощ. Сутринта измиваме ръцете си с хладка вода и нанасяме обичайния овлажняващ крем.

Цариградско грозде за блестяща кожа

Накисваме шепа цариградско грозде в чаша вода и я оставяме да престои 1 нощ. Рано сутринта прецеждаме водата...

 
добави в:
 
Още по темите:
aлтернативи    хигиена    
 
more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.