zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

30 храни през лятото, полезни за отслабване



30 храни през лятото, полезни за отслабване

Да се възползваме от лятното изобилие и да направим нещо за излишните килограми.

27 юли 2012, здраве.bg

... и витамини, благоприятстващи за здравето на сърцето. И всичко това в изумително сладкия нискокалоричен летен плод. Съществуващи от над 6000 години, смокините са помогнали дори на Клеопатра да запази фигурата си. Семената съдържат дори повече хранителни вещества и омега-3 от месната част на плода.

Къпини

Суперзвездите на плодовете с отслабващ ефект, къпините, съдържат само 62 калории на купичка, пълни са с обуздаващи апетита фибри, имат ниско съдържание на захар, не съдържат никакви мазнини и ни радват с освежаващия си вкус! Още по-хубавото е, че са чудесен източник на манган – труден за набавяне минирал, който помага на мускулните клетки да поглъщат и изгарят мазнините. Ако ядем по 1 купичка на ден, къпините ще ни помогнат да свалим над 5 кг за година!

Чесън

Ако пуснем една скилидка в ястието, само след първите няколко лъжици пристъпът на глад ще изчезне до десетина минути. Съблазнителният аромат на чесъна активира хипоталамуса – центъра в мозъка, отговарящ за усещането за ситост – и ни помага да се почувстваме сити още преди да сме напълнили стомаха си. Едно изследване на университета на Южна Каролина е открило, че консумацията само на 1 скилидка чесън на ден ни помага да намалим риска от рак на стомаха с 30%. Заслугите са на алицина и керцетина в чесъна – мощни антиоксиданти, които възпрепятстват растежа на подозрителните клетки в храносмилателния тракт.

Праскови

Защо да пропускаме десерта, когато прасковите и нектарините могат да ни подслаждат цяло лято без да изпитваме никаква вина? Ако ги хвърлим на грила за няколко минути, тези сладки летни плодове стават дори по-вкусни, защото топлината карамелизира натуралните им захари. Гарнираме с нискомаслен сладолед и няма начин да се почувстваме лишени от вкусен сладък десерт.

Плуот

Плуотите са вкусен хибрид между кайсии и сливи, които набират все повече привърженици в САЩ. Ако слабостта ни към сладкото убива всичките ни усилия да спазваме диета през лятото, само два плуота...

 
добави в:
 
Още по темите:
хранене и диети    съвети от лекаря    
 
more news
rss
 
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.