zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 1



10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 1

Какво общо имат Шер, Синди Крауфорд, Юсеин Болт, Пол Макартни и Памела Андерсън? Всички те са почитатели на хомеопатията.

31 май 2012, здраве.bg

... на лечение включва мануална диагностика, както и билкови и хомеопатични лекарства и акупунктура.

Основният метод на лечение той нарича „инфилтрации”. При него хомеопатични препарати и други вещества се инжектират върху нараненото място, за да облекчат болката и да ускорят възстановяването.

Други негови известни пациенти са Пола Редклиф, Кели Холмс, Тайсън Гай, Роналдо, Майкъл Оуен, Стивън Джерард и Борис Бекър. Той е отборен лекар и на германския национален футболен отбор, както и на футболен клуб Байерн Мюнхен.

Актрисата Памела Андерсън

Модел и актриса, Памела Андерсън, най-известна с ролята си в хитовия сериал през 90-те „Спасители на плажа”, се заразила с хепатит С през 2002 г. Тя и до днес използва всеки случай, за да благодари на хомеопатичното лечение, че я е спасило и я поддържа в добро здраве. Памела обяви публично заболяването си пред медиите като сподели, че се е заразила със сериозното заболяване на черния дроб, защото е използвала обща игла за татуировки с бившия си съпруг, рок музикантът Томи Лий.

Когато за първи път медиите публикуваха новината, коментарите бяха, че може би на Памела й остават не повече от десет години живот. Но след като започнала да посещава хомеопат в Лос Анжелис здравето й значително започнало да се подобрява и оптимизмът й се възвърнал. „Беше много, много страшно в началото и силите ми бяха изтощени”, разказа тя пред репортер през 2004 г. „Но сега съм здрава. Наскоро изследвах черния си дроб и се оказа, че се е запазил в същото състояние или дори се е подобрил през последните години. Чувствам се страхотно. Убедена съм, че хомеопатичното ми лекарство ми подхранва силите.”

Нейният хомеопат Уенди Хюланд сподели пред списание US Weekly, че е приготвила специално хомеопатично лекарство за Пам, което звездата използва при нужда и досега.

Певецът Пол Макартни

Бившият член на легендарните „Бийтълс” Пол Макартни също е голям фен на хомеопатията. „Не мога да се справя без хомеопатията. Всъщност никъде не...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.