zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 1



10 знаменитости – привърженици на хомеопатията - част 1

Какво общо имат Шер, Синди Крауфорд, Юсеин Болт, Пол Макартни и Памела Андерсън? Всички те са почитатели на хомеопатията.

31 май 2012, здраве.bg

... мислеха, че съм луда.”, спомня си звездата. „Тогава се обърнах към сикхски лекар-хомеопат, почти отчаяна. Той започна терапия с билки и витамини. Много лекари тогава не повярваха, но за четири месеца се изправих на крака.”

Шер е щедър дарител на Хомеопатичната болница в Глазгоу от 2004 г., когато видяла по новините, че правителството орязва здравния бюджет на града с 58 милиона лири и заплашва да закрият болницата.

Супермоделът Синди Крауфорд

Синди Крауфорт неотдавна разкри в шоуто на Опра, че хомеопатичните лекарства са нещо задължително в живота й. „Аз съм лекарят в семейството ни и съм голям фен на хомеопатията”, сподели майката на две деца по телевизията.

„Ако децата са при мен, винаги нося това със себе си”, обяснява Синди, докато държи пластмасова кутия за първа помощ с малки шишенца хомеопатични лекарства. Тя ги носела в случай на ужилване от пчела, ухапване от комар или охлузвания. „Трябват ви около пет от тези хапченца, които имат сладък вкус и дори децата не се противят да ги взимат”.

Лекоатлетът Юсеин Болт

Олимпийският шампион Юсеин Болт е бил пациент на обсъждания германски спортен лекар Ханс-Вилхелм Мюлер-Волфарт в продължение на дълги години. За първи път атлетът посетил лекаря , който използва хомеопатия, в клиниката му в Мюнхен още през тийнейджърските си години.

„Идвам тук откакто бях на 16”, наскоро сподели световният и олимпийски шампион на пресконференция в Мюнхен. „Винаги когато имам проблем, той ми дава добри съвети и лекарства. Той е най-добрият в това, което прави, и ние сме много близки”, твърди Болт като добавя, че му правят и „инжекции с витамини и други неща”.

Любопитен факт е, че Болт е роден със сколиоза - изкривяване на долната част на гръбначния стълб, което го прави по-уязвим за травми и болки в гърба.

Д-р Мюлер-Волфарт е световен лидер в лечението на спортни травми и е добре известен с холистичния си подход. Макар че е обучен в практиките на конвенционалната медицина и ортопедия, неговият стил...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.