zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Медитация за връщане в минал живот: авангардно, но не за всички



Медитация за връщане в минал живот: авангардно, но не за всички

15 март 2012, здраве.bg

Медитацията за връщане в минал живот е практика за напреднали. За мнозина от нас – представители на европейската цивилизация дори подобна идея звучи твърде екзотично или поне авангардно, но пък за много хора от страните на далечния Изток вярата в прераждането и многото животи е също толкова нормална, колкото за нас не е.

Независимо обаче дали вярваме в прераждането или не, упражнена, такава медитация е дълбоко преживяване, което е в състояние из основи да промени живота. Най-малкото – за скептичните тя е начин да разчупят стереотипите, в които са свикнали да живеят и да погледнат на живота си от един по-различен ъгъл.

Будистката религия вярва в прераждането. В това, че след смъртта се раждаме отново в друг живот, след като сме претърпели период на обновяване на душата. Независимо дали сме будисти или не, вярването в прераждането може да даде известна утеха по отношение на смъртта.

Ако прераждането наистина съществува и сме се раждали на света няколко пъти, следвайки цикъла на живота и смъртта, тогава възникват въпроси, свързани с това какви сме били в миналите си животи.

Медитацията за връщане в минал живот може да доведе до прозрения относно тези въпроси и, вярващи или не, тя ще ни накара да се изумим от образите, които мозъкът ни може да сътвори и които ни се разкриват по време на тази медитационна практика.

Медитацията за връщане в минал живот може дълбоко да промени настоящия ни живот по позитивен, а понякога – и негативен начин. Спомените от предишните животи се смятат за дълбоко заровени в съзнанието и се изисква тренирано фокусиране, за да се отворят тези канали на прозрението в мозъка. Щом веднъж отключим тази врата, ще попаднем сред галерия от образи, описващи хора, събития, декори, нас самите, независимо дали сме мъже или жени. Понякога се чуват звуци, но почти винаги възниква особено силна емоция. Можем да видим и чуем разговарящи хора, да открием в коя част от света се намираме, както и коя година е.

След провеждането на много сесии...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
8 съвета за да спите пълноценно
Има доста какво да опитате преди да посегнете към приспивателните...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.