zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Медитация за връщане в минал живот: авангардно, но не за всички



Медитация за връщане в минал живот: авангардно, но не за всички

15 март 2012, здраве.bg

... Бавно продължаваме нататък с колената, бедрата, ханша, перинеума, корема, гърба, гърдите, врата, рамената, ръцете, китките, челюстта, лицето, задната част на главата. Целта е накрая цялото ни тяло да бъде напълно отпуснато.

- Правим пауза за малко и дишаме бавно и дълбоко. Сканираме тялото с ума си, за да проверим дали има някакво напрежение, което не сме успели да премахнем. Прилагаме отново дихателната техника към тези части, докато не станат напълно отпуснати.

- Следващата част от медитацията изисква умения за визуализация. Способността за оформяне на картини върху тъмната страна на клепачите, когато сме затворили очите си. Това може да изисква известна практика. Ако сме начинаещи, трябва да се опитаме да мислим за определен цвят, примерно червено, и да си представим, че вътрешната част на клепачите става червена. След това повтаряме същото с други цветове, докато не се научим да оцветяваме клепачите в който цвят пожелаем. С практиката цветовете ще започнат да се появяват все по-лесно.

- Сега разширяваме уменията си за визуализация. Представяме си предмет или форма като ябълка, свещ, триъгълник или квадрат – какъвто обект си поискаме – и го проектираме върху тъмния екран зад затворените си клепачи. Опитваме се да задържим образа върху екрана възможно най-дълго.

- Щом сме загрели уменията си за визуализация, нека опитаме да преместим обекта по екрана - в която посока си поискаме. Например пламъкът на свещта може да затрепти, ябълката да се върти бавно или триъгълникът да се движи нагоре-надолу. Известно време трябва да запазим тези образи.

- Сега пътешествието ни в минал живот може да започне. Трябва да си визуализираме, че стоим на върха на стълбище. Можем да вземем колкото време ни е необходимо, за да видим ясно това стълбище. След това започваме да слизаме по него, а то има 10 стъпала и ние ги броим. Най-долу си представяме затворена врата. Протягаме се към дръжката и я отваряме. Влизаме вътре. Това е нашата лична стая. Визуализираме огледало...

 
 
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.