zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 начина да намалим целулита



7 начина да намалим целулита

Не е задължително да прибегнем до химията, за да постигнем добри резултати.

9 февруари 2012, здраве.bg

... и мазнини, подобряването на кръвообращението и могат да съдействат за намаляването на целулита като повишат мускулният тонус в подкожните тъкани. Упражненията също така подобряват дренирането на лимфата, която извежда токсините от клетките. Ако тази детоксификация е бавна, това допринася за образуването на целулит.

5. Намаляване на токсините

Натрупването на токсините в тялото може да повлияе на епидермиса и да допринесе за формирането на целулит. Добре е да премахнем или ограничим токсините от тютюна, алкохола, кафето и тежките преработени храни с високо съдържание на захар и химични добавки. Освен това е важно да не забравяме да пием много вода.

6. Билки

Можем да опитаме да намалим целулита и с билки. Чаят от глухарчета помага за ограничаването на задържането на течности и за отмиването на токсините от тялото. Можем да използваме листата от глухарче и в салати или пресни сокове. Гинко билоба, билкова хранителна добавка, приготвяна от изсушените листа на дървото гинко, помага за подобряване на кръвообращението.

7. Грижи за кожата

Прилагането на външни грижи като маски и ексфолианти с кафе също може да подобри кръвообращението и да намали видимите знаци на целулита. Ексфолиантът с кафе е добре да се прилага по два пъти седмично. Намокряме кожата си под душа, спираме водата и в продължение на няколко минути втриваме гранули кафе върху засегнатите от целулит зони, след това изплакваме.

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.