zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

7 начина да намалим целулита



7 начина да намалим целулита

Не е задължително да прибегнем до химията, за да постигнем добри резултати.

9 февруари 2012, здраве.bg

Целулитът – тази оприличавана на портокалова кора кожа, която така искаме да избегнем... За да имаме красива кожа, на първо място трябва да подобрим кръвообращението си и да се отървем от токсините и свободните радикали в тялото.

Всяка жена би се радвала да се отърве от портокаловия вълнообразен вид на бедрата и другите части на тялото си. Изброените по-долу начини ще ни помогнат да намалим целулита и да се порадваме на копринено гладка кожа. При това без да прибягваме до химия!

1. Антиоксиданти и целулит

Препоръчително е да включим много антиоксиданти в диетата си – цитруси, дребни горски плодове като боровинките и екзотичния, но с много висок антиоксидантен индекс асай/акай, червени и оранжеви плодове и зеленчуци. Антиоксидантите са най-добрата ни защита срещу свободните радикали, които причиняват увреди в кожните клетки и подпомагат образуването на целулит.

2. Зелен чай

Зеленият чай помага за ограничаването на видимите знаци на целулита. Той е доказано ефективен за повишаването на енергията и подпома на отслабването. Освен това зеленият чай е мощен антиоксидант, който помага да се предпазим от вредите, предизвиквани на клетъчно ниво от свободните радикали. За оптимални резултати е добре да пием по 3 чаши зелен чай на ден.

3. Полезни мазнини

Време е да заместим наситените мазнини със здравословни омега-3 мастни киселини като тези, съдържащи се в мазната риба, рибеното масло, лененото масло и ядките. Тези полезни мазнини помагат за кръвообращението. Лошото кръвообращение ограничава способността на тялото да доставя хранителни вещества на кожните клетки, което ги кара да растат на групи, а това от своя страна води до образуването на целулит.

4. Упражнения

Редовните упражнения са особено важни. Те помагат за изгарянето на калории...

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    превенция    aлтернативи    
 
more news
rss
 
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.