zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 неща, които отличават нещастните хора...



10 неща, които отличават нещастните хора...

...или няколко неща, които не трябва да правим, ако искаме да намерим пътя към щастието.

здраве.bg

Разбира се, всички искаме да сме щастливи по един или друг начин. Всеки ден се опитваме да открием пътя към щастието, без да сме съвсем наясно какъв е той, но не са редки случаите, в които поне временно се отказваме от търсенето. Позволяваме на грешките, които допускаме понякога, да ни отклонят от пътя, а може би точно тогава сме били само на крачка от това да видим щастието в края на тунела.

И тогава попадаме в рутината на нещастните хора. А нещастните хора имат поне 10 признака, с които се отличават. Ако търсим спокойствие, баланс и радост в живота си, това са нещата, които НЕ ТРЯБВА да правим.

1. Нещастните хора мразят работата си

Прекарваме по 8 часа, а понякога и повече, на работа. Ако мразим това, което правим, няма как да не мразим и живота си, защото прекарваме по 40 от 168-те часа седмично, вършейки нещо, което не понасяме. Още по-лошото е, че често взимаме гнева си от работата обратно вкъщи с нас, което вгорчава и останалата част от деня ни. Това не значи утре да напуснем работа.

Вместо това нека погледнем на живота си като страничен наблюдател. Защо не харесваме работата си? Какво ни липсва? Причината в кариерата сама по себе си ли е? Или в шефа, или в компанията? Каква е истинската ни страст? В какво сме добри? Когато си отговорим на тези въпроси, можем да започнем с изготвянето на плана към положителната промяна и към щастието, независимо колко дълго време ще ни отнеме.

2. Нещастните хора постоянно се тревожат за пари

Научно доказано е, че, ако сме богати, това няма да ни направи щастливи. Повечето пари нямат ефект върху емоционалното ни благополучие. Това, което наистина е важно, е да имаме достатъчно пари да си платим сметките, да живеем и да можем да заделяме по малко без да се притесняваме. От друга страна финансовата несигурност ни прави нещастни и може да се разглежда като друг шанс за преоценка на живота ни. Харчим ли прекалено много пари? Кои разходи можем да ограничим? Как можем да минимизираме разходите така, че...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.