zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 неща, които отличават нещастните хора...



10 неща, които отличават нещастните хора...

...или няколко неща, които не трябва да правим, ако искаме да намерим пътя към щастието.

здраве.bg

... цял ден в социалните мрежи. За съжаление днес много от нас гледат на лаптопа като на най-добрия си приятел. Независимо дали сме необвързани, женени или разведени, е важно винаги да се опитваме да създаваме истински социални контакти с хората и да ги запазваме, както и да наблегнем върху връзката със семейството си.

8. Нещастните хора не харесват града, в който живеят

Често ни се случва да се чувстваме сякаш се въртим в кръг в живота си. Живеем в град, който вече не харесваме, и не сме сигурни какво можем да направим, за да се почувстваме по-добре от този факт. Проблемът в града ли е или е в нас? Но кой всъщност е казал, че трябва да живеем на това място до края на живота си? Ако проблемът наистина е в мястото, където живеем, има толкова алтернативи, от които да се възползваме – никога не е късно да го направим.

9. Нещастните хора нямат домашни любимци

Домашните любимци оказват несравнима подкрепа и ни дават безусловната си любов, на която се научаваме да разчитаме, но в същото време не ни пречат на взаимоотношенията с останалите хора. Ако обмисляме възможността да си вземем домашен любимец, можем да осиновим от приют коте или куче, на което да осигурим обичта, която веднага ще започне да ни се връща петкратно. А това винаги е повод за усмивки в живота.

10. Нещастните хора не се харесват

Щастието зависи от начина, по който гледаме на живота и от това дали можем да се научим да се наслаждаваме на момента. До голяма степен това дали сме щастливи зависи от начина, по който гледаме на себе си. Ако отворим сърцето си, можем да намерим спокойствие, но това спокойствие трябва да започне със самите нас. Ако не се харесваме, никога няма да сме щастливи, затова нека отпуснем малко каишите и спрем да изискваме твърде много от себе си. Нека се научим да се обичаме, защото всеки човек го заслужава.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    психология    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
Холестеролът: не вреден, а важен за организма
Контролът върху количеството му в тялото всъщност не е толкова сложен и е по силите на всеки.
25 здравословни храни
Слагайте редовно на трапезата си от тях, за да си осигурите жизненост и дълголетие
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.