zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 храни срещу стареенето



20 храни срещу стареенето

Боровинките са богати на витамини, минерали и фибри.

Антиейджинг диетата всъщност не е трудно постижима.

здраве.bg

... , може да предпази от растежа на тумори. Изследователите спекулират, че съставката IP6 води до спиране деленото на раковите клетки.

Пълнозърнести храни

Има много дискусии дали зърнените култури са наистина полезни за тялото, но повечето от тези дебати се въртят около това как въглехидратите се отразяват на нивата на телесните мазнини. Истината е, че пълнозърнестите храни в много изследвания се асоциират с предпазване от натрупване на холестерол в артериите. И, както с повечето неща в живота, ключът е в умерената консумация.

Канела

Резултатите от различни изследвания сочат, че канелата може да понижи инсулиновия прилив след хранене. А колкото по-добре контролираме този прилив, толкова по-малко вероятно е да натрупваме телесни мазнини. Ако поръсваме с ¼ ч.л. канела любимите си храни всеки ден – кисело мляко, овесена каша, сирене или шейк – ще можем да се възползваме не само от хубавия вкус на канелата, но и от способността й да намали талията ни с няколко сантиметра. Не е за пренебрегване и фактът, че канелата е мощен антиоксидант.

Тъмен шоколад

Да, тъмният шоколад е полезен! Изследвания показват, че именно той – но не и белия или млечния – шоколад има благоприятни свойства върху сърцето. Всъщност, ако изяждаме по 30 г тъмен шоколад всеки ден, можем да понижим нивата на лошия LDL холестерол и да повишим нивата на добрия HDL холестерол в тялото си. Важно е да избираме шоколад с поне 70% какаово съдържание.

Куркума

Ето още една причина да експериментираме с индийската кухня. Изследователи от щата Луизиана са открили, че куркумата – жълтата подправка, която придава на кърито цвят – може да има свойството да разрушава раковите клетки. Причината е в това, че куркумата стеснява кръвоносните съдове в раковите клетки и възпрепятства...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.