zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

20 храни срещу стареенето



20 храни срещу стареенето

Боровинките са богати на витамини, минерали и фибри.

Антиейджинг диетата всъщност не е трудно постижима.

здраве.bg

Упражненията и здравословната диета са най-добрите начини да поддържаме външния си вид по-млад независимо от възрастта. Но някои храни притежават свойства, които подобряват състоянието на кожата, повишават притока на енергия и намаляват риска от различни заболявания. Ако добавим изброените по-долу 20 храни или поне част от тях към диетата си, можем да се възползваме от многото им ползи и да се порадваме по-дълго на младежки вид и добро здраве.

Боровинки

Тези сини малки плодове са богати на фибри, пълни са с витамини и минерали и са чудесен източник на антиоксиданти, които могат да помогнат за предпазването на мозъка и кожата.

Сьомга

С възрастта функционирането на мозъка се влошава. Омега-3 мастните киселини като тези в дивата сьомга могат да предпазят кожата, мозъка, очите, сърцето и ставите. Американската сърдечна асоциация препоръчва да консумираме по 350 г мазна риба всяка седмица.

Шам фъстък

Тези малки зелени ядки са не само питателни, но имат и едно голямо преимущество – идват в черупка. Според едно изследване, публикувано в списание Appetite, хората консумират 41% по-малко калории от ядките, когато те са сервирани в черупка.

Суроватка

С възрастта мускулната маса започва да упада с приблизително 1% на година. Тази загуба се превръща в порочен кръг – загубата на мускули означава забавяне на метаболизма, влошаване на координацията и баланса. За щастие, ако комбинираме силовите упражнения с вълшебния вторичен млечен продукт суроватка, можем да постигнем чудеса. Можем да добавим суроватката към шейк или дори да я смесим с малко боровинки за още по-добър ефект.

Кисело мляко

Киселото мляко, благодарение на съдържащите се в него пробиотици, е много полезно – най-вече за здравето на червата, защото улеснява и подобрява храносмилането.

Кафе

Кафето има поне отчасти незаслужено лоша репутация. Проблемът всъщност е най-често в това...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    превенция    
 
more news
rss
 
9-те най-важни правила на храненето
Преди да опитате поредната диета и вечно да броите калориите във всяка хапка...
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.