zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фитнес според зодията? Защо пък не!



Фитнес според зодията? Защо пък не!

Може би това кога сме родени оказва влияние и на предпочитанията ни за спорт.

здраве.bg

... , но особено внимание обърнете на коремните си мускули, защото Раците са склонни да наддават в средната част на тялото.

Лъв: сърце, горната част на гърба, гръбнак и аорта

Лъвовете се ръководят от спорта и развлеченията, затова спортуването и фитнеса са нещо естествено за вас. Редовните упражнения са полезни за кръвообращението ви, но избягвайте да се претоварвате, особено що се отнася до горната част на гърба. Упражненията на публично място много ви привличат; само недейте да се оглеждате в огледалото твърде често. Тъй като сте родени лидери, уроците вероятно ще ви отегчават, щом някой друг е поел контрола; често се отличавате с това, че сте свой личен треньор. Лъвовете (особено мъжете) са предразположени към сърдечни кризи, затова може би бързо оставате без дъх. Упражненията, които с подходящи за вас са пилатес, танци по двойки и всякакви дейности, в които можете да се покажете пред хората. Не забравяйте да се разтягате – представете си как лъвовете дълбоко се протягат.

Дева: симпатикова нервна система, далак и храносмилателна система

Като цяло Девите обичат да са във форма; но интересът ви вероятно се дължи на желанието да бъдете чисти и здраве, а не толкова на суетата. С привидно безкрайна енергия, вие се справяте добре в упражнения, в които взима участие цялото тяло, затова спортовете като каране на колело, футбол и хокей задържат интереса ви. Обичате да сте навън, затова не е добра идея да се бутате в миризливата фитнес зала. Поставяйте си реалистични цели, за да избегнете разочарованието, което ще попречи на тренировките ви. Обикновено сте много силни, затова спортовете за издръжливост също са подходящи.

Везни: кожа, лумбална зона, бъбреци и бедра

Везните трябва да се фокусират върху организираните и леки фитнес възможности – луксозните здравни клубове ви привличат. Карането на зимни кънки и голфът са варианти, но липсата на кардио и разтягания ще успокои мозъка ви. Избягвайте да вдигате тежести или да правите каквото и да...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.