zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фитнес според зодията? Защо пък не!



Фитнес според зодията? Защо пък не!

Може би това кога сме родени оказва влияние и на предпочитанията ни за спорт.

здраве.bg

... към напълняване с възрастта, затова трябва да участвате в редовни активни упражнения. Лесните разтягания или упражнения за издръжливост ще ви свършат работа, ако добавите към тях нещо като танцуване например. Избягвайте свръх състезателните спортове.

Дейностите, които могат да погъделичкат капризите ви са джогинг, тенис, уиндсърфинг, ски и бели денс. Природата ще ви мотивира, затова се разхождайте или карайте колело сред приятни пейзажи. Слушането на музика също ще добави удоволствие към упражненията. Дори работата в градината и разхождането на кучето ще помогнат. Тъй като обичате да си стоите вкъщи, може би е добра идея да си купите съоръжения за упражнения у дома.

Близнаци: ръце, китки, бели дробове и нервна система

Типичните Близнаци (ако има такова нещо) са постоянно в движение, затова обикновено ежедневния ви начин на живот помага да се поддържате във форма. Имате нужда да избягвате скуката и рутината – рядко се придържате към нещо, което не ви стимулира умствено. Включването на музика и социални дейности в тренировката може да ви държи мотивирани. Избягвайте да дишате плитко и не се претоварвайте, защото белите ви дробове са доста чувствителни.

Груповите упражнения и спортове и гимнастиката са добри варианти. Освен това, тъй като сте близнак, ви е приятно да спортувате с партньор. Ако можете да намерите времето (и вниманието) да се занимавате с йога, ще успеете да се предпазите от настинките и грипа.

Рак: гърди, гръдна кост, стомах, храносмилателна система и матка

Като отговорни хора, Раците са способни да открият един спорт или упражнение и да му се посветят в дългосрочен план, давайки всичко от себе си. Водните спортове и отборните такива също ви привличат. Това звучи ли ви като някой известен олимпийски шампион? Да, Майкъл Фелпс е зодия Рак.

Тъй като сте раци, движенията настрани ви се отдават лесно, така че добър вариант за вас са повдиганията на краката настрани и навежданията. Добре е и да разхождате кучето, но особено...

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.