zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Избелване на зъбите по естествен път



Избелване на зъбите по естествен път

Морковите и ябълките са естествени абразиви, които почистват зъбите.

Зъбите могат да се избелят не само чрез използване на химически формули.

здраве.bg

Голяма част от храните и напитките, които консумира съвременният човек, в една или друга степен оказват негативен ефект върху начина, по който зъбите му изглеждат. Потъмняването и натрупването на загрозяващ слой върху тях е освен притеснителен факт за здравето ни, но и повод за смущения и по-малко усмивки.

За да не се стига до подобни неудобства, мнозина залагат на някои от популярните продукти за избелване на зъбите, които обаче имат и своите негативни страни – могат да повлияят негативно на зъбите или венците.

Именно поради това на особен интерес и все по-широко приложение се радват естествените продукти, връщащи белотата и красотата на усмивката. Кои са те?

Ягоди – от дълбока древност ягодите са средство за избелване на зъбите, което се прилага с успех.

Портокалови кори – триенето на петната, образували се по повърхността на зъбите, с вътрешната страна на портокалова кора също избелва зъбите. След процедурата устата е добре да се изплакне с вода.

Хрупкави плодове и зеленчуци – морковите, целината, ябълките са натурални абразиви, които без особени затруднения премахват остатъците от храна и наслагванията по повърхността на зъбите. В същото време, консумацията им води до производството на по-големи количества слюнка, което също е от особено значение за елиминиране на петната по зъбите.

Сода за хляб – освен със своите антибактериални свойства, содата за хляб е позната и със славата си на натурален продукт, избелващ зъбите.

Сол и синапено масло – от тези два продукта се приготвя субстанция, нанасянето на която върху зъбите гарантира премахването на петната.

Дъвката – дъвченето на дъвка без захар гарантира не само премахване на остатъците от храна, но и производството на слюнка, което също спомага за поддържане на здрави и красиви зъби.

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
хигиена    aлтернативи    
 
more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
8 начина мозъкът да работи по-добре
От изборът на подходящо време за натоварване до... Моцарт и Леонардо
3 естествени начина да свалите кръвното
Не посягайте веднага към лекарствата, съветват специалисти.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.