zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

8 причини защо и въглехидратите могат да помагат за отслабване8 причини защо и въглехидратите могат да помагат за отслабване

Една малко известна тайна за сваляне на килограми, свързана с неразтворимите фибри.

здраве.bg

... гладни.

3. Въглехидратите обуздават глада

Според диетолозите, когато човек спре нисковъглехидратната диета и вместо нея започне нов режим, включващ обилно количество неразтворими фибри, се случва нещо, за което всеки желаещ да отслабне си мечтае: до 2 дни ненаситният иначе апетит изчезва.

Фибрите засищат и дават възможност да се ядат храни, които иначе се изключват от диетата на отслабващия. Тези въглехидрати повишават и нивата на хормоните на засищането, които подават сигнал на мозъка да включи метаболизма и да прекрати чувството на глад.

4. Въглехидратите контролират кръвната захар

Правилният микс от въглехидрати е най-добрият начин да контролирате кръвната захар и съответно да се предпазите от диабет. Хората, които се придържат към хранителен режим, богат на неразтворими фибри, могат да понижат кръвната си захар след хранене и отговорът на инсулина с до 38%.

Яжте въглехидратите, които искате, но ги комбинирайте, за да не предизвикат рязко повишаване на кръвната захар. Вместо да ядете бял ориз, преминете на кафяв и го комбинирайте с боб, царевица или други, съдържащи фибри храни, които поддържат кръвната захар по-добре балансирана, отколкото би била тя с нисковъглехидратните диети.

5. Въглехидратите ускоряват метаболизма

Богатите на неразтворими фибри храни ускоряват метаболизма и другите естествени методи на тялото за изгаряне на мазнините. Когато неразтворимите фибри преминава през храносмилателната система, се освобождават мастни киселини, които съдействат за изгарянето на мазнините, особено в областта на корема. Тези мастни киселини помагат да се запази мускулната маса – а това се отразява на метаболизма, като помага да отслабнете по-бързо.

6. Въглехидратите разрушават мазнините в коремната област

Въглехидратите ще ви помогнат да изгорите мазнините в областта на корема по-бързо от другите храни, дори ако консумирате същото количество калории. Изследвания показват, че такъв тип храни повишават активността...

 
 
Още по темите:
любопитно    хранене и диети    aлтернативи    
 

more news
rss
 
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
Какво ви държи будни
Не е ли сънят първото, което жертвате, когато задачите ви станат твърде много? Ако е така, това е сигнал за тревога...
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.