zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

25 съвета за храненето – без усилия и в най-напрегнатите дни



25 съвета за храненето – без усилия и в най-напрегнатите дни

В какаото се съдържат повече антиоксиданти отколкото в чая и зеленчуците!

здраве.bg

... седмично живеят по-дълго, твърди изследване. Само не прекалявайте: 30 г ядки съдържат около 170 калории и 14 г мазнини.

Здравословни съвети за храненето: 11:30: В магазина.
Отивате да си купите нещо за обяд. Но как да изберете какво, дори ако нямате много време за него:

9. Купувайте си по-полезен хляб. Ако ядете бял, има вероятност всъщност да попаднете на обработена с витамини скорбяла. Пълнозърнестият хляб съдържа фибри, важни хранителни вещества като селен и мед и много други полезни съставки. Може би това е причината хората, които ядат пълнозърнести храни, да страдат по-рядко от диабет, рак на гърдата и сърдечни заболявания. Само не се заблуждавайте по тъмния цвят: пълнозърнест е само хлябът, в етикета на който на първо място е поставен вида цели зърна, от които е направен.

10. Избирайте салатен сос от рапица. Екзотично, но не и непостижимо – огледайте се в магазина и почти сигурно ще намерите. Олиото, приготвено от рапица е много богато на алфа-линоленова киселина. Изследване сочи, че хората, които редовно употребяват рапично олио (по около 1 г дневно) намаляват риска от сърдечен удар с до 50%!

11. Избирайте безкофеинови чайове. Чаят набавя на организма богато разнообразие от антиоксиданти, но за съжаление обработката на чая по извеждане на кофеина може да промени това. Ако на опаковката не е посочено, че за целта е използвана вода и въглероден диоксид, вероятно е ползван етилов ацетат, който драстично понижава нивото на антиоксидантите.

12. Избирайте пълнозърнести макаронени изделия. Имате нужда от повече помощ, за да си набавяте 30-те грама фибри дневно? Пробвайте например като изберете 1 чаша пълнозърнести макаронени изделия (6,3 г фибри) вместо същото количество обикновени (2,4 г). Това ви приближава с 4 г до дневната ви цел.

13. Намерете сладолед, който ще е от полза за костите. Знаете, че почти всеки обича сладолед. Затова намерете такъв, който ще съдържа около 15% от дневната доза калций в половин купичка. Това означава, че когато...

 
 
етикети:
Още по темите:
съвети от лекаря    55+    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
7-те основни хормона в женското тяло
Нарушението на техния баланс може да има непредвидими последици.
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.