zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

10 съвета за лятото



10 съвета за лятото

Радвайте се на топлото време най-добре седнали на сянка. (фото: sxc.hu)

здраве.bg

... в сгъстения летен въздух може да стане причина за появата на мигрена поради рязкото и продължително раздразнение на рецепторите на обонянието. Освен това някои козметични средства запушват порите на кожата, а организмът диша и чрез нея.

8. Не носете тъмни дрехи – те задържат повече топлина. Не ходете на пикник и с твърде ярки цветни дрехи – те привличат пчелите и осите.

9. Не провокирайте насекомите с храна, която носите за пикника, опаковайте добре всичко в кутии, избягвайте сладките и млечни продукти и напитки. Използвайте защитни кремове и лосиони, винаги носете със себе си шишенце с дезинфекционен разтвор, пазете главата и тялото си от кърлежи.

10. Бъдете много внимателни към храните – в топлото време те се развалят по-бързо. Според статистиката, натравянията през горещите дни нарастват няколко пъти. Снабдете се с хладилна чанта за екскурзиите извън града, но не забравяйте, че и тя гарантира качеството на продуктите не повече от два часа. Внимателно измивайте плодовете и зеленчуците преди да ги ядете. Не си купувайте храна, ако не сте сигурни в нейното качество.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    превенция    
 
more news
rss
 
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
30-те най-полезни храни
или още един опит за рейтинг на най-здравословните продукти
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.