zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Фитнес на плажа? Защо не!



Фитнес на плажа? Защо не!

здраве.bg

Мнозина погрешно смятат, че през дългоочакваните дни на лятната почивка могат да се отпуснат, да забравят за всякакви диети и пълноценното хранене и да прекарат по-голямата част от времето си излегнати на шезлонга.

А всъщност можем едновременно да си починем и да извлечем максимална полза за здравето и фигурата си. Предлагаме ви няколко препоръки как да го направите.

Вървете пеша!
Винаги и навсякъде. Именно ходенето е това естествено движение, което най-много помага за запазване на стройна фигура в добра кондиция. Гърбът трябва да е изправен, брадичката леко повдигната напред, а краката трябва да се движат направо и да се стъпва първо на пета, а след това върху цялото стъпало.
Ако се разхождате пеша половин час можете да изгорите до 200 калории.

Бягайте по пясъка!
Краката затъват в пясъка и срещат по-голямо съпротивление от повърхността, а това способства за изразходването на повече енергия, отколкото при джогинг по алеята в парка.

Тренирайте във вода!
Изследванията показват, че благодарение на аеробния тренинг във вода мазнините се изгарят по-ефективно отколкото при подобни тренировки на сушата - съпротивлението на водата превишава 10 пъти съпротивлението на въздуха. А плуването се смята за един от най-добрите начини за привеждането на мускулите в тонус и постигането на отлични резултати за особено кратко време.

Легнете на брега, повдигайте корпуса на тялото си, като се опирате на свитите в лакти ръце и на пръстите на краката. По време на вълната изправяйте ръцете и пренасяйте центъра на тежестта върху дланите. С отстъпването на вълната се върнете в изходно положение.

Изправени във водата (до нивото на гърдите ви) правете махове с ръце (с дланите надолу) в двете страни. Направете това движение поне 20 пъти.

Спокойното плуване в продължение на 20 минути ще ви помогне да изразходвате около 200 калории, а 20-минутната аквааеробика в спокойно темпо ще ви помогне да се разделите с още 100-150 калории.

Играйте!...

 
добави в:
 
Още по темите:
съвети от лекаря    любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
5 любопитни причини да обичате секса
Сексът далеч не е само удоволствие. Той има и доказани ползи за здравето.
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Какво предизвиква депресиите
В повечето случаи причината е комплексна. И все пак...
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.