zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отвъд модерната медицина: рейки, йога и медитация



Отвъд модерната медицина: рейки, йога и медитация

Как древните практики лекуват душата и тялото и влияят позитивно върху всички аспекти на живота.

ТЯ.bg
четете още в ТЯ.bg


... баланс на практикуващия. Веднъж след като се постигне и започне да се поддържа този баланс, практикуващият постига оптимално състояние на тялото и духа.

Трябва да се акцентира, че физическите ползи от йога са документиране и като цяло добре приети от научната медицинска общност. Някои от тези ползи са: увеличаване на подвижността, намаляване на високото кръвно налягане, повишаване на мускулния тонус, редуциране на стреса.
Духовните ползи от йога са по-трудни за квалификация, но не са по-малко реални. Просто попитайте който и да е, занимавал се с йога, за да се убедите, че осъзнава как живота му е станал по-балансиран благодарение на тази практика.

Рейки: енергията на универсума

Рейки е древно японско изкуство, което спомага за канализиране на енергията на вселената за постигане на лечение. Тази вселенска духовна енергия се смята, че лекува физически заболявания, както и че постига духовно изцеление.

Думата произлиза от две японски думи – Рей (вселенски) и Ки (енергия на живота). Практикуването на рейки зависи от способността на практикуващия да възприема този енергиен поток.

Действителното практикуване на рейки е много просто: практикуващият леко полага ръцете си върху пациента и насочва енергията на универсума през ръцете си към тялото на пациента. Тази енергия може да излекува какъвто и да е проблем на пациента.

На практика всеки може да се научи да практикува рейки, но е необходимо да се “настрои”, да стане възприемчив към тази жизнена енергия на вселената. Това може да се научи на курсове по рейки.

В допълнение към полагането на ръце, духовността е съществена част от рейки. Има няколко принципа, в които практикуващият трябва твърдо да вярва, за да бъде ефективно лечението. Вярата в тях осигурява здраве и щастие. Трябва също да се отбележи, че рейки действа като насочва единствено позитивни сили в тялото. Тъй като позитивната енергия е най-мощната (и интелигентна) сила на вселената, тя просто знае къде точно да се локализира в тялото....

 
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Да станем по-здрави с някои храни
13 съвсем прости рецепти, които ще добавят здраве
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.