zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Отвъд модерната медицина: рейки, йога и медитация



Отвъд модерната медицина: рейки, йога и медитация

Как древните практики лекуват душата и тялото и влияят позитивно върху всички аспекти на живота.

ТЯ.bg
четете още в ТЯ.bg


Когато лекарствата на съвременната медицина се оказват безсилни, много хора се обръщат към духовното лечение като начин да подобрят здравето и живота си. Като оставим настрана баячки, врачки и гледачки, истинското духовно лечение използва енергията и силата на (под)съзнанието и духа, за постигане на дълбок и забележим положителен ефект във всички аспекти на живота на даден човек. Някои от най-древните форми на духовно лечение включват медитация, йога и рейки. Приемането на тези духовни практики в живота може да доведе до по-щастливо съществуване, в по-добро здраве.

Какво е духовно лечение?
В същността си, духовното лечение е един различен поглед върху процеса на лечение. Вместо да използват външни средства, като медикаменти, за лечение, духовните практици използват собствените енергии като присъща на тялото способност да се самолекува. Духовното лечение като терапия се използва от векове ефективно за лечението на тялото и душата. Най-доброто в него е обаче това, че то може да се използва и като съпътстваща конвенционалното лечение терапия, за повишаване на нейния ефект.

Медитацията: намереният фокус

Една от най-популярните и лесна за прилагане форма на духовно лечение е медитацията. Тази практика, която включва изчистване на съзнанието и фокусиране върху дишането (най-често), е използвана векове в много различни култури. Въпреки че няма много писмени източници за корените й, учени смятат, че те могат да бъдат открити още сред древните племена, които е възможно да са открили медитацията, докато са се взирали в пламъците на огъня.

Като практика, медитацията попада в две големи категории: съзнателна медитация и медитация с концентриране. Въпреки че и двата метода водят до дълбока релаксация и успокояване, тези два метода леко се различават.

В съзнателната медитация, медитиращият осъзнава всички свои чувства и мисли, но ги вижда като отдалечени – без емоция или реакция.

При медитацията с концентрация, практикуващият се фокусира върху дума...

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    aлтернативи    
 
more news
rss
 
2 прости начина да изчислите натрупаните мазнини
И най-сложната таблица няма да ви даде достатъчно точен ориентир...
Някои “азбучни истини” за здравето са напълно погрешни!
Не всичко, което сме чували, че е полезно, всъщност е такова...
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.