zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Полът на бъдещото дете: може ли да го “дирижираме”?Полът на бъдещото дете: може ли да го “дирижираме”?

здраве.bg

... половата си активност, но ако мечтаете за момче, забравете за проблемите и усилено работете върху продължаването на рода, твърдят руските учени, чието мнение все още трудно може да се счита за достатъчно обосновано.

Съществува и мнение за това, че има зависимост между зачатието на пола на бъдещото дете от четната или нечетна възраст на жената. Жените на четна възраст могат да заченат момиче само в четните месеци (февруари, април, юни и т.н.), а на нечетна – съответно през нечетните месеци (януари, март, май и т.н.). За зачатието на момче остават противоположните варианти.

Учени от ЮАР са направили още по-неочакваното предположение - че количеството захар в кръвта може да промени пола на детето в утробата на майката. Проведените експерименти с животни (чрез въвеждане в организма им на дексаметазон, който възпрепятства попадането на глюкоза в кръвоносната система) наистина сочат, че при тези условия мъжките ембриони са значително по-малко – с до 60%.
Все още обаче не е изяснено как точно глюкозата влияе на промяната на плода, но според учените мъжките, родени от такива майки са с по-лошо здраве, т.е. по-трудно ще си намерят партньорка и ще създадат потомство. По този начин се потвърждава вече известният закон: майките, които боледуват често или изпитват стрес по-често раждат момичета.

Практиката показва, че всички изброени начини за определяне пола на бъдещото дете, остават в сферата на вероятностите. Сигурно е поне едно – че е важно за детето да бъде създадено от здрави родители, които имат силна връзка помежду си и детето също ще бъде желано и обичано.(а)

 
добави в:
 
Още по темите:
любопитно    деца    
 

more news
rss
 
4 доказани рецепти за плосък корем
Натрупването на мастна тъкан в областта на корема не е просто естетически дефект.
7 ключови години в живота
В живота има периоди които не са толкова условни.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.