zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Как да се справим сами с чувството за глад и повишения апетит



Как да се справим сами с чувството за глад и повишения апетит

dieti.info
четете още в dieti.info


... хладилника.

Храненето по режим е само половината от необходимото, твърдят още диетолозите и съветват: “Главна задача е също да се научите да приемате умерени порции храна и да не оставате гладни. Наложете вето на алкохола: той не само съдържа много калории, но и ни кара да изяждаме повече от обичайното”.

Следващата стъпка е намаляване на количеството сол. Солената храна изглежда по-вкусна и трудно можем да се ограничим с малка порция. Вместо сол (но без да я пренебрегвате съвсем!), използвайте повече подправки, които са способни да подържат апетита (с изключение на майонезата, оцета и горчицата).

Друг начин за намаляване на апетита е еднообразната храна. Разбира се, не трябва да изпадате в крайности и постоянно да се храните само със зеле или леща. Достатъчно е веднъж седмично да си организирате разтоварващ ден. Изберете си един продукт – плод, зеленчук, мляко, извара, месо или риба и през деня яжте само него. За този ден ще ви бъдат необходими 400-500 г месо или риба, литър айрян в съчетание с 300 г извара, половин килограм плодове или зеленчуци. След този разтоварващ ден ще ви бъде по-лесно да се придържате към разумна диета.

Не забравяйте да употребявяте продукти, богати на целулоза: плодове, зеленчуци, зърнени храни. Целулозата увеличава своя обем, запълва стомаха и дълго време осигурява чувство за ситост, съветват още специалистите.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    
 
more news
rss
 
20 мита за начините на отслабване
Много от най-популярните диети всъщност се отхвърлят от науката.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Има храни, които “изгарят” мазнините
Някои продукти доказано не само не прибавят допълнителни килограми, но и изгарят излишните мазнини.
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.