zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Емоции и биохимия



Емоции и биохимия

Добрият химичен баланс в организма е предпоставка за правилното му функциониране.

здраве.bg

... от заболявания на простатата и подобрява репродуктивната функция. При двата пола мантанът спомага за засилване на вниманието, а при жените - за образуването на кърма и засилване чувството на загриженост за потомството.

На жените, които имат комплекси от малките си гърди, специалистите често отделят особено внимание поради честото срещане на психологическия факт. Според изследванията молибденът и никелът са незаменими за този тип жени. Молибденът увеличава обема на гърдите, а никелът подобрява тяхната твърдост и възбудимост. Съчетаването на тези два елемента подобрява резултатите. Молибденът помага и на възрастните мъже като повишава тяхната потентност.

Силицият пък спомага за гладката кожа и динамичното поведение, с което в крайна сметка засилва привлекателността.
Селенът е необходим на хората, които имат по-твърда кожа. Той я прави еластична и мека, а също така предотвратява образуването на ракови образувания. Той е от полза и при мъжете с увеличена простата, засилва сексуалното желание и имунната система.

Калият предпазва от инсулт и влияе положително върху регулирането на сърцебиенето. Той е полезен за нервната система, тъй като засилва преживяването от положителните емоции и влияе върху общото активизиране на организма.

Много психиатри са на мнение, че повечето заболявания на стомаха и червата възникват от стреса. Дори това заключение да е преувеличено, доказано е, че по-голямото количество магнезий в храната намалява стресовата реакция и подобрява работата на храносмилателната система. Той също облекчава предменструалния синдром и регулира обмяната на белтъчините.

Натрият и сярата забавят процеса на стареене на клетката. Натрият подобрява пластиката на движенията, прави мускулите по-гъвкави, активизира проводимостта на нервните импулси, регулира лимфосистемата. Сярата подобрява регулирането на топлообмена, забавя стареенето, подобрява тънката сензорна чувствителност и влияе положително върху вниманието.

Желязото регулира функциите на еритроцитите...

 
 
Още по темите:
любопитно    превенция    хранене и диети    
 
more news
rss
 
5 неочаквани причини за напълняване
Прекомерното количество калории съвсем не са единствената причина за нарастване на теглото.
10 начина да повишите имунитета си
Върху имунитета оказват влияние много фактори. Такива са дори условията, в които ядете или спите.
10 важни стъпки към здравословното хранене
Най-главното е разумният подход и чувството за мярка
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.