zdrave.bg
версия за печат изпрати на приятел

Зеленият чай не понижава риска от сърдечно-съдови заболяванияздраве.bg

Това съобщи в своя редовен бюлетин Агенцията по контрол на качеството на продуктите и лекарствата на САЩ (FDA), като се позова на липсата на доказателства в полза на твърдението, което много фирми-производителки на хранителни добавки изказват в свои публикации, че зеленият чай може да се използва като профилактика за понижаване риска от сърдечно-съдови заболявания.

Както се казва в бюлетина на организацията, преди да бъде направен този извод, са били взети предвид данните от 105 научни публикации, предоставени от японската фирма Ito En Inc. в подкрепа на нейната теза за благотворното въздействие на зеления чай.

През юни миналата година Ito En е поискала от FDA разрешение да включи на опаковките си текст, че всекидневната употреба на 5 унции (ок. 150 г) зелен чай снижава риска от сърдечно-съдови заболявания.

По рано тази година FDA вече отказа на няколко други производители правото да впишат върху своите продукти, съдържащи зелен чай, текст, че той понижава риска от онкологични заболявания на простатата и млечната жлеза.(а)

 
добави в:
 
етикети:
Още по темите:
любопитно    изследвания    хранене и диети    aлтернативи    заболявания    
 

more news
rss
 
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Звуците на нощта...
...или защо бълнуваме, хъркаме и скърцаме със зъби, докато спим
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.