zdrave.bg
Болката
болкатаБолката е най-често срещаният симптом на заболяванията. Въпреки че причините и състоянията, които я предизвикват, могат да са най-различни, тя е характерно, ясно отграничаващо се и въздействащо усещане, което нерядко води до значителен дискомфорт и влошава качеството на живот. Ето защо, заедно с лечението и елиминирането на основния патологичен процес, предизвикващ болка, често се налага и допълнително въздействие върху самата нея с цел отстраняването или намаляването й. От друга страна болката има изключително биологично значение. Тя е реакция на организма, сигнализираща за настъпили в него промени, които нарушават неговата цялост, функции и адаптационни възможности. Чрез нея се цели отхвърляне на всичко, което застрашава жизнения процес и би нарушило равновесието между организма и заобикалящата го среда.

 
изпишете търсеното на латиница
 
13 здравословни навика за всеки ден
Превърнати в ежедневие, те ще ви донесат повече здраве и удовлетворение. Просто не пренебрегвайте това, което сами можете да направите за себе си.
Цветя... за здраве
Растенията у дома не само създават красота и уют. Те са и полезни за здравето - както за психиката, така и за физиологията.
Интуицията може да се развие!
Как да “увеличим звука” на вътрешния си глас?
Смятате ли, че тенът придава привлекателност?
  •  Да, хората със слънчев загар са по-секси.
  •  Малко слънце по тялото стои добре.
  •  Не, тенът изглежда нездравословно.